Ugnskyckling med ajvar och blomkålsris
Kategori: Övriga inlägg
3 - 4 st kycklingfiléer
2 dl vispgrädde
2 msk tomatpuré
3 msk ajvar relish
1 tsk oregano
8 st körsbärs- eller plommontomater
2 dl riven ost
Bryn kycklingfiléerna i smör och krydda med salt och peppar.
Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform.
Blanda vispgrädde, tomatpuré, ajvar relish och oregano, häll över kycklingen.Toppa med skivade körsbärstomater och ost.
Gratinerna i mitten av ugnen, 200 grader, i cirka 35 minuter.
Den här kycklingrätten testade vi att laga i veckan. Gott och smidigt vardagsrecept som vi garanerat kommer att laga igen. Hittade det i kokboken "LCHF för kvinnor" som jag har lånat från bibblan. Ett mycket bra tips för övrigt - bibloteket har massor av bra LCHF-böcker. Ett smidigt sätt att spara recept från låneböckerna är att fota sidor med digitalkamera och lägga över i datorn, snabbare än att scanna och så slipper man lösa kopierade papper.
Recept för 4 port.
1 blomkålshuvud
3 - 4 st kycklingfiléer
Recept för 4 port.
1 blomkålshuvud
3 - 4 st kycklingfiléer
2 dl vispgrädde
2 msk tomatpuré
3 msk ajvar relish
1 tsk oregano
8 st körsbärs- eller plommontomater
2 dl riven ost
Bryn kycklingfiléerna i smör och krydda med salt och peppar.
Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform.
Blanda vispgrädde, tomatpuré, ajvar relish och oregano. Häll över kycklingen.Toppa med skivade körsbärstomater och ost.
Gratinerna i mitten av ugnen, 200 grader, i cirka 35 minuter.
Riv önskad mängd blomkål på grövsta rivjärnet. Servera antingen rårivet kallt (funkar bra till detta tycker jag då såsen är varm) eller koka några min eller micra på tallriken.
Riv önskad mängd blomkål på grövsta rivjärnet. Servera antingen rårivet kallt (funkar bra till detta tycker jag då såsen är varm) eller koka några min eller micra på tallriken.