Fisksoppa med saffran och räkor
Kategori: Fisk & Skaldjur

4 portioner
400 g torskfilé, sej eller hoki
300 g laxfilé
1/2 purjolök
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk timjan
1 tsk basilika
2 1/2 dl torrt vitt vin
1 1/2 fiskbuljongtärning
2 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
2 dl vatten
1 pkt saffran (à 0,5 g)
300 g räkor
1 1/2 tsk tomatpuré
Tina fisken om den är fryst. Skölj och strimla purjon. Skala och hacka löken.
Fräs löken i smör ett par minuter. Pressa i vitlök. Rör ner tomatpuré, timjan och basilika. Låt detta fräsa med en kort stund.
Tillsätt vin och buljongtärning. Koka ett par minuter. Rör ner grädde, crème fraiche, vatten och saffran. Sjud i 15 minuter.
Skär fisken i munsbitar, lägg i grytan och sjud i ytterligare 7 minuter.
Tillsätt räkorna. Hetta upp och smaka av med salt.
4 portioner
400 g torskfilé, sej eller hoki
300 g laxfilé
1/2 purjolök
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk timjan
1 tsk basilika
2 1/2 dl torrt vitt vin
1 1/2 fiskbuljongtärning
2 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
2 dl vatten
1 pkt saffran (à 0,5 g)
300 g räkor
1 1/2 tsk tomatpuré
Tina fisken om den är fryst. Skölj och strimla purjon. Skala och hacka löken.
Fräs löken i smör ett par minuter. Pressa i vitlök. Rör ner tomatpuré, timjan och basilika. Låt detta fräsa med en kort stund.
Tillsätt vin och buljongtärning. Koka ett par minuter. Rör ner grädde, crème fraiche, vatten och saffran. Sjud i 15 minuter.
Skär fisken i munsbitar, lägg i grytan och sjud i ytterligare 7 minuter.
Tillsätt räkorna. Hetta upp och smaka av med salt.